fbpx

Grand Danois – Majestætisk Storhed i en Hund

Majestætisk Grand Danois kigger ud over landskabet.

Foto: Pexels

Grand Danois – Majestætisk Storhed i en hund. Når det kommer til imponerende hunderacer, er Grand Danois uovertruffen. Kendt som “Verdens største hund,” er denne majestætiske race er en utrolig kombination af styrke, elegance og venlighed. I denne artikel vil DogsJournal udforske Grand Danois-racens karakteristika, historie og hvordan man bedst passer på denne storslåede race.

Karakteristika

Grand Danois er kendt for sin betagende størrelse og aristokratiske udseende. De har en muskuløs og velproportioneret krop. Mht. højden så foreskriver racestandarden at hanner mindst skal være 80 cm. og tæver mindst 72 cm. Vægten er mellem 50-75 kg afhængig af alder og køn. Deres hoved er stærkt og udtryksfuldt, med en karakteristisk bred pande og kraftfuld kæbe.

Racen har et kort, glat og skinnende pels, der kommer i forskellige farver, herunder fawn, blå, sort, harlekin (sort og hvid), brindle og merle. Deres øjne er dybe og intelligente, og ørerne er højtsiddende

Grand Danois udstråler en aura af værdighed og tillid, der er svær at overse.

Historie

Grand danois Klubben i Danmark mener, at grand danois er en dansk race. Men i racens standard er anført, at den er tysk. Årsagen til at både Danmark og Tyskland gør krav på racen er en årelang politisk strid. En grand danois kan føres tilbage til alanerne, en folkevandringsstamme, som kom til Europa fra Kaukasus. Deres mastiff-lignende hunde blev krydset med store mynder til jagt på bjørne, vildsvin og hjorte. Der opstod gennem århundreder forskellige lokale typer. I Danmark blev racen opdrættet bl.a. i de kongelige stalde på Frederiksborg allerede i 1500-tallet, deraf det navn, som bruges i mange lande. I Tyskland besluttede man i 1878 at sammenfatte varianterne til én race under navnet Deutsche Dogge.

Personlighed

Selvom Grand Danois kan se imponerende og majestætisk ud, er de kendt for deres blide og kærlige personligheder. De er ofte beskrevet som “kæmpe skødehunde” og elsker at være en del af familien. De er venlige, hengivne og elsker at tilbringe tid med deres mennesker.

Selvom de er store og stærke, er Grand Danois normalt blide og tålmodige, især med børn. De har brug for en god socialisering og træning for at opføre sig korrekt i forskellige situationer, men når de er veluddannede, er de eksemplariske kæledyr og ledsagere.

Pleje og opdræt

At eje en Grand Danois kræver nogle særlige overvejelser. På grund af deres størrelse er det vigtigt at give dem en passende mængde motion, men undgå overdreven træning i deres vækstperiode for at beskytte deres knogler og led. Derudover kan de lide en blød og varm seng at hvile på, hvilket også er meget hensigtsmæssigt i forhold til at passe på hundens led.

De kan være en fantastisk tilføjelse til en familie, der er klar til at forpligte sig til at give dem den rette pleje og opmærksomhed, som de fortjener.

Granddanois-klubben.dk du lære racen endnu bedre at kende.

Læs seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *