fbpx

Highfive – Gør din hund synlig i trafikken

Foto: Pexels

Highfive – Gør din hund synlig i trafikken. Dobbelt så mange hunde bliver kørt ned i vintermånederne som i sommermånederne. Dagene bliver kortere og solen er ikke så meget fremme, derfor er det anbefalelsesværdigt at tænke på lys, refleks og lygter til både os selv og vores elskede hunde. Dette kan nemlig sikre, at vi kommer godt rundt i de mørke timer. Risikoen for at komme galt afsted ved at andre trafikanter ikke ser dig er mindre.

Der er flere ting, vi bør tænke over, når vi begiver os ud på aften eller morgen turen i den mørke tid.

Faktisk siger man at uden lys, kan en bilist der kører ca. 60 km i timen på tør vej, først se dig på omkring 40 meters afstand. Derfor kan uheld hurtigt opstå. Du kan ved brug af gode lygter sikre synlighed på op til 150-300 meters afstand.

Gør dig selv synlig i trafikken

Du bør sikre dig selv, ved at have synlige farver, gode reflekser og evt. noget lys på dit tøj. Dette gør at både billister og cyklister med meget større sandsynlighed opdager dig i god tid. Derfor udskift de sorte bukser og den sorte eller mørke jakke ud med noget mere synligt, evt. en refleksvest.

Sådan gør du din hund mere synlig i mørket

Ved at placere lygter rigtigt og synligt på din hund, kan du sikre den bliver set i op til 300 meters afstand. Hvilket er god tid til et køretøj kan se jer i mørket, lygterne fås i form af forskellige vedhæng, lyshalsbånd, lysveste mm. alle sammen for at gøre din hund og dig selv, så synlige i trafikken som muligt.

Du kan også få refleksveste eller jakker til din hund, disse sikrer synlighed på op til 150 meter, og sikrer synlighed på en større flade af hunden. Du kan også overveje en hundejakke med reflekser i synlige farver, eller en flexiline med refleks eller lys, det kan også være en ganske normal hundeline med refleks, eller lys vedhæng.

Gode råd til gåturen i vintermørket:

– Brug altid kort line, så hunden er tæt på dig.

– Brug et godt lys eller 2, på både dig og din hund.

– Giv både dig og din hund reflekser på, enten på halsbåndet, selen eller jakken.

– Gå i vendstre side af vejen og hav hunden på din vendstre side, på den måde er din hund væk fra den kørende trafik.

– Orienter dig ekstra godt når du krydser en vej.

Kilde: dyreverdenen.dk

Læs også seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *