fbpx

Bliv besøgsven med hund

Bliv besøgsven med hund.

Billede: Pexels

Bliv besøgsven med hund. Ældre Sagens besøgsvenner med hund skaber livsglæde, nærvær og sjove situationer med hunden i centrum. Læs her, hvad det kræver.

Sådan bliver du besøgsven med hund

At tage på besøg med din firebenede ven hos et ældre menneske er en givende oplevelse – både for dig og den, du besøger. Du kan vælge at tage på besøg hjemme hos en ældre privat eller på det lokale plejehjem. Uanset hvad du har mest lyst til, er første skridt at kontakte din lokalafdeling i Ældre Sagen.

På deres hjemmeside finder du kontaktinformation på besøgstjenestens frivillige aktivitetsleder, som kan hjælpe dig med at få din hund testet af en professionel hundesagkyndig. 

Find din lokalafdeling her 

Test af din hund

En dør der smækker, nye lugte og lyde eller et fristende frokostbord. Når din hund går med på besøg, kan den møde mange udfordringer, som vi mennesker ikke tænker over. Derfor er det en regel i Ældre Sagen, at din hund skal bestå en test, før I går i gang med at gå på besøg – uanset om det er på plejecenter eller privat. På denne måde bliver oplevelsen bedst for dig, din hund og besøgsværten.

Ældre Sagen har to forskellige måder, man kan få testet sin hund på. Du kan tale med din lokalafdeling om, hvad der passer bedst, så du og din hund kan komme godt i gang:

  1. Lokalafdelingen samler et hold af interesserede hundeejere og afholder en temadag, hvor alle kan blive testet og høre et oplæg om at være besøgsven med hund.
  2. Lokalafdelingen formidler kontakt til en lokal hundesagkyndig, som du selv aftaler en testsession med. 

Tjekliste: Hvad skal der til for at blive besøgsven med hund?

Ældre Sagen har ingen krav til, hvordan hunden fodres, og du behøver ikke at være medlem af Ældre Sagen for at blive besøgsven med hund. Hvis du kan bekræfte nedenstående punkter, er du og din hund klar til at blive testet:

  • Hunden skal være mindst to år, og du skal være hundens ejer.
  • Hunden skal være sund og rask.  Fx må den ikke have nogen kroniske ledsygdomme.
  • Hunden skal have den lovpligtige hundeansvarsforsikring.
  • Hunden skal være ren og velplejet.
  • Hunden skal være venlig, social og positiv over for nye personer og omgivelser.
  • Hunden skal kunne gå pænt i snor og hilse roligt.
  • Hunden skal kunne lave sit og dæk på kommando og skal komme, når du kalder.
  • Du skal som besøgsven være nysgerrig på et ældre menneskes levede liv, og du skal ville investere lidt af din tid og lidt af dig selv.

Godkendt og klar – på med tørklædet

Når du og din hund er godkendt, får du udleveret et certifikat. Sammen med aktivitetslederen i besøgstjenesten underskriver du vores aftale for nye frivillige, og I taler om, hvordan du godt kunne tænke dig at være besøgsven med din hund.

Du får også taget foto til et id-kort og får udleveret et tørklæde til din hund. Herefter går aktivitetslederen i gang med at matche dig med en ældre besøgsvært.

Kilde: ældresagen.dk

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *