fbpx

Disse fødevarer er giftige for din hund

Foto: Pexels

Disse fødevarer er giftige for din hund. Mange hunde har en god appetit og er generelt interesserede i at smage på nye ting, der kan dufte spændende. Men hunde har samtidig en anderledes fordøjelse end mennesker, og visse fødevarer, som vi nemt kan spise, kan være yderst skadelige eller endda have fatale konsekvenser for vores firbenede familiemedlemmer.

At kende til flere af de fødevarer, som de fleste har i hjemmet, men som er giftige for din hund, kan være med til at sikre, at din hund forbliver sund og rask.

Hunde kan bl.a. ikke tåle:

  • Chokolade
  • Vindruer og rosiner
  • Avocado
  • Løg og hvidløg
  • Koffein
  • Alkohol

Læs mere om, hvad du skal gøre, hvis uheldet er ude.

Hvis uheldet er ude

Hvis din hund har indtaget én af de fødevarer, der er giftige for dem, er det vigtigt at handle hurtigt og korrekt for at minimere risikoen for alvorlige, helbredsmæssige problemer. Dette skal du gøre, hvis uheldet er ude:

  1. Forbliv rolig: Selvom det kan være skræmmende, er det vigtigt at forblive rolig, så du kan handle effektivt.
  2. Identificer mængden og typen af fødevaren: Prøv at finde ud af, hvor meget og hvilken type af den giftige fødevare din hund har indtaget. Dette vil være nyttig information for dyrlægen.
  3. Kontakt dyrlægen straks: Ring til din dyrlæge eller en døgnåben dyreklinik så hurtigt som muligt. Forklar situationen detaljeret, inkl. hvilken fødevare det drejer sig om, hvor meget hunden har indtaget, og hvornår det skete. Dyrlægen kan give dig råd om, hvad du skal gøre næste gang, eller om du skal bringe hunden ind med det samme.
  4. Fremkald ikke opkast uden vejledning: Forsøg ikke at få din hund til at kaste op, medmindre din dyrlæge specifikt anbefaler det. Nogle giftstoffer kan gøre mere skade, når de kommer op igen, og i nogle tilfælde kan det være farligt for hunden at kaste op.
  5. Undgå at give din hund mad eller drikke: Indtil du har talt med en dyrlæge, bør du undgå at give din hund mad, vand eller medicin, medmindre andet er blevet anbefalet.
  6. Følg dyrlægens instruktioner nøje: Hvis dyrlægen beder dig om at bringe hunden ind, skal du gøre det hurtigt. Hvis der er behov for behandling, kan en tidlig indsats være afgørende for at redde din hunds liv.
  7. Hold øje med symptomer: Hold nøje øje med eventuelle symptomer som opkast, diarré, rystelser, sløvhed eller andre usædvanlige adfærdsmæssige tegn. Noter eventuelle ændringer, da disse oplysninger kan være vigtige for behandlingen.

Ved at handle hurtigt og følge disse skridt kan du øge chancerne for, at din hund kommer sig uden alvorlige komplikationer. 

Kilde: Dyrenes Beskyttelse

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *