fbpx

Disse ord påvirker din hunds puls

Har du nogensinde tænkt over, at din hunds hale begynder at logre og den bliver helt vildt glad, når du siger nogle specielle ord? Det har en online britisk markedsplads, som satte sig for at undersøge, hvilke ord der gjorde hunde mest glade.

Glæde kan defineres på mange måder

Onlinemarkedspladsen OnBuy, som er baseret i England, lavede en undersøgelse med flere end 4.000 hundeejere over tre måneder. De spurgte dem ad, hvilke ord der gjorde deres hunde mest glade og energiske.

Glæde kan defineres og måles på mange måder. Her valgte de at måle stigningen i pulsen. Hunde har en hvilepuls på omkring 115 bpm (beats per minute/slag per minut). Til sammenligning har mennesker en hvilepuls på mellem 60 og 100 bpm.

Turer og mad gør hunden mest glad

Ordet der, i følge denne undersøgelse, gør hunden mest glad, var “Walkies” – altså når hunden hørte, at den skulle ud og gå tur. Her steg pulsen nemlig i gennemsnit til 156 bpm. På anden og tredjepladsen lå ord om mad, der i gennemsnit fik pulsen til at stige til 152 bpm, og ord om godbidder, som i gennemsnit fik pulsen til at stige til 151 bpm.

Ord der forbindes med leg ligger også i den øvre halvdel af listen. Det er ord som “hent den”, “aport!” og “legetøj”, som også får hundens puls til at stige.

Ligesom at ord kan få pulsen til at stige, er der også ord, der ikke får hundens puls og glæde til at stige. Undersøgelsen fremhæver “rul rundt” og “skal vi gå hjem”, hvor pulsen ligger på 102 bom og 100 bom.

Nogle racer bliver mere glade af kommandoer end andre

Undersøgelsen viste, at nogle hunde er mere glade for de glade og opfordrende kommandoer end andre. De fremhæver racerne Fransk Bulldog, Rottweiler, Beagle, Labrador og Gravhund som nogle af de racer, som er allermest ivrige efter at få kommandoer. Hvad kan jeg bruge det til, tænker du måske? Det er nyttigt at vide, hvis du skal købe ny hund og er i gang med at kigge på, hvilken hunderace der passer godt til dig. Vil du gerne lave tricks og have en meget aktiv hund? Så kunne en af de ovenstående hunderacer være noget for dig.

Hvad giver hunden livsglæde?

Hvad kan man så bruge sådan en undersøgelse til?
Den siger selvfølgelig noget om, hvad der giver hunden glæde og hvad der ikke gør den så glad. Efter at have læst denne undersøgelse ved du altså, at din hund højst sandsynligt bliver rigtig glad, når den hører at den skal ud og gå en tur, når du leger med den eller når den ved, at den skal have mad.

Omvendt bliver den ikke så glad, når den får svære kommandoer, som den måske ikke helt får endnu, og den er heller ikke så glad for at skulle hjem igen.

Kilde: DailyPaws

Læs seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *