fbpx

Du og din hund kan redde menneskeliv

Foto: Pexels

Du og din hund kan redde menneskeliv. Bliv frivillig i det lokale beredskab. Du bliver fx tilkaldt som frivillig i det kommunale beredskab, når der opstår særligt voldsomme nødsituationer eller kriser. Så indgår du i et supplerende beredskab, der hjælper brandfolk og andet operativt beredskab.

Frivillig redningshundefører

Du og din hund kommer til at redde menneskeliv, når du melder dig som frivillig redningshundefører. Hunde og deres førere bliver tilkaldt ved sammenstyrtninger af bygninger, ved eksplosioner, jordskælv og jordskred. Opgaven er at redde så mange mennesker ud som muligt. Og helst alle.

Særlig indsatslederuddannelse

Du gennemgår en særlig indsatslederuddannelse, hvor du som redningshundefører træner din hund op – så I til sidst kan godkendes som samlet redningshundeteam.

Bemærk: Du skal i forvejen have en egnet hund til opgaven. Adrætte hunde af moderat størrelser fungerer erfaringsmæssigt bedst. Du skal kunne løfte din hund og bære den på ryggen over kortere afstande.

Der stilles ingen krav til race – og gadekryds er ingen hindring. Udgifterne til hunden, forsikringer m.v. afholder du selv.

LÆS OGSÅ: Læs om uddannelsen

Kilde: blivfrivillig.nu

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *