fbpx

Folk spørger om hundefødsel

Folk spørger om hundefødsel

Foto: Pexels

Folk spørger om hundefødsel. Måske har du lagt mærke til det punkt, når du søger på google, der hedder “Folk spørger også om.” Lige nu fremgår disse spørgsmål, som folk angiveligt søger på vedr. hunde: “Hvor mange dage er en hund gravid?” Et andet spørgsmål er: “Hvor længe må en hund have presseveer? og et tredje: “Er min hund færdig med at føde?” At disse spørgsmål kommer frem, tyder på mange søgninger om netop hundefødsler. I dette indlæg dykker vi ned i svarene.

Hvor mange dage er en hund gravid?

Efter en drægtighedsperiode på 61-63 dage – målt fra ægløsningen – går fødslen som regel i gang med at føde. I den sidste tid af drægtigheden øges tævens bugomfang, fordi fostrene vokser meget i denne periode. Tæven bliver mere besværet af fostrene og begynder i den sidste uge at lave “rede” til sit kuld.

Hvor længe må en hund have presseveer?

Normalt fødes den første hvalp inden for 1 times presseveer og den anden inden for de efterfølgende 30 minutters presseveer. Overholdes disse tider ikke, skal man tilkalde dyrlægehjælp. Mellem hver enkelt fødsel hviler tæven sig.

Er min hund færdig med at føde?

Hvileperioden kan vare op til 3 timer, og navnlig når kuldet er stort, kan der gå lang tid mellem de sidste hvalpe. Hvis intervallerne overstiger 3 timer, skal man tilkalde dyrlægehjælp.

Kilde: netdyredoktor.dk

Har I fået hvalpe?

DogsJournal deler vi gerne dine oplevelser med hunde. Har I hvalpe, så skriv endelig til os på [email protected] med jeres oplevelser. Du kan også oprette din egen profil på DogsJournal og starte med selv at skrive allerede i dag. Det er helt gratis.

OPRET BLOG HER

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *