fbpx

Fortæller din hund dig, at den har fået nok motion?

Motion og aktivering er godt og vigtigt for din hund, både for dens fysiske og psykiske form. Men det kan godt blive for meget af det gode, og det vil din hund prøve at fortælle dig – her får du fire tegn på, at din hund har fået nok motion for en stund.

1. Den trækker vejret meget hurtigt

Ligesom os mennesker, så stiger pulsen ved fysisk aktivitet, og dermed behovet for mere ilt. I en periode kan det være okay at trække vejret hurtigt, men hvis det bliver ved og pulsen ikke kan falde, er det ved at være tid til en pause. Så hold øje med om din hund trækker vejret hurtigt.

2. Den bliver langsommere

Måske I har kastet med en bold, som din hund ivrigt har løbet efter og kommet tilbage med. Dens hale logrer helt vildt, og du er ikke i tvivl om, at den synes, at legen er sjov! Men bliver den langsommere og langsommere, når den skal hente bolden og komme tilbage med den? Så kan det være et tegn på, din hund har behov for en pause fra aktiviteten – også selvom den stadig ser ud til at have det sjovt.

3. Den vil ikke flytte sig

Har din hund lagt sig ned, og vil ikke bevæge sig mere? Så er det et tegn på, at den har behov for en pause. Du er ikke i tvivl om, hvornår din hund bare er doven, og hvornår den har sagt fra. Sørg for at hunden får en pause, og hvis du er ude et sted, så få den hjem, hvor den kan slappe af og lade batterierne op igen.

4. Den virker stiv og øm

Ligesom at vi mennesker blive stive og ømme, når vi har været væsentligt mere aktive end vi plejer, kan hunde også blive det. Hvis din hund virker stiv og øm i kroppen, har den formentligt overanstrengt sig og har brug for et par dages pause fra aktivitet. De fleste hunde heler sig selv, præcis som vi gør, men får du mistanke om, at den er kommet til skade, så bør du kontakte en dyrlæge.

Nu har du fået nogle indikatorer på, hvornår din hund har fået nok motion og har brug for en pause. Er der noget, du selv har lagt mærke til, når din hund har brug for en pause? Så del meget gerne dine erfaringer i et blogpost, så andre hundemennesker kan få glæde af dem.

Læs også: Hunde føler jalousi

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *