fbpx

Hvilken Hund skal jeg vælge? Mellemstore og Store Hunderacer

Hvilken Hund skal jeg vælge? Mellemstore og Store Hunderacer.

Foto: Pexels

Mellemstore og Store Hunderacer. Hvilken Hund skal jeg vælge? Drømmer du om at købe en Schæferhund, Hyrdehund, Retriever og Labrador osv., skal du læse med her. For der er nogle følgesygdomme, som kan være gode at kende til, hvis du drømmer om at anskaffe dig én af de mellemstore eller store hunderacer. Dyreværnet har lavet denne guide til at hjælpe med at klæde dig godt på, så du kan holde øje med følgesygdommene og måske endda forebygge dem.

Generelt er de sunde og raske

De fleste hunde af stor og mellemstor størrelse er generelt sunde og raske. De mest almindelige sygdomme der findes hos disse racer, er dem der også findes hos de andre hundestørrelser.

Hudsygdomme, øreproblemer og allergi

Hudsygdomme såsom “hotspot” og andre hudlidelser kan ramme de store og mellemstore racer. Mange gange bunder det i allergi eller sensitiv hud. Nogle racer er mere disponeret end andre og det kan være arvelige faktorer. Racer med hængeører er desuden disponeret for ørebetændelser.

Led- og Vækstproblemer

Nogle racer er genetisk disponeret for slidgigt, som følge af deres anatomi og måden hvorpå de avles (genetik samt udseende/bygning). Jo større hunden er, jo hurtigere den vokser og jo mere den vejer, er afgørende for udviklingen af slidgigt. Ved at holde hunden slank, kan det være med til at forebygge slidgigt.

Overvægt

Alle racer og størrelse er disponeret for overvægt, men især de mellemstore racer har ofte en god appetit. Overvægt hos hunde giver de samme livsstilssygdomme, som hos os mennesker (sukkersyge, ledsygdomme og hjerte-karsygdomme).

Kilde: dyreværnet.dk

Læs seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *