fbpx

Hvorfor er det sundt at have hund?

Foto: Pexels

Hvorfor er det sundt at have hund? Dette spørger folk om på google. Et kort svar kunne være.

Hvis du er et hundemenneske, er du sikkert overbevist om, at de firbenede, logrende kompagnoner gør dig glad og gør dit liv bedre.

Du fyldes måske med stolthed, når din hund lærer et nyt trick, og bliver varm indeni, når den overstadigt hilser dig velkommen hjem fra arbejde med et bombardement af kærlighed.

Et forskningsprojekt fra 2021 viser, at 20 procent af alle danske familier har en hund, hvilket gør hunden til det mest populære kæledyr.

Derfor vil det måske komme bag på mange, at en dansk adfærdsbiolog og hundeforsker faktisk udpeger hundes gavnlige effekt på menneskers helbred, som en af de største myter inden for sit forskningsfelt.

“Det er ikke givet, at det altid er godt at have en hund, eller at hunde gør dig sundere eller i bedre humør. Jeg er ikke i tvivl om, at hunde er rigtig gode for mange, men der mangler simpelthen nogle grundlæggende studier i at forstå, hvad der er på spil,” siger Karen Thodberg, som er seniorforsker og projektleder på Institut for Husdyrvidenskab ved Aarhus Universitet.

Du, som ejer en hund og mener, at den fremmer din mentale trivsel, kan sagtens have ret, siger hun. Det virker meget sandsynligt, at hunde smitter positivt af på menneskers humør.

Men effekten er svær at undersøge videnskabeligt.

Kilde: videnskab.dk

Seneste på DogsJournal.dk

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *