fbpx

Regler i Hundeskoven

Regler i Hundeskove

Foto: Pexels

Regler i Hundeskoven. Hunden skal luftes dagligt, og mange benytter skovene rundt omkring i landet, hvor hunden ikke behøver gå i snor. Og det er rigtig fint. Naturstyrelsen har nemlig udpeget en lang række skove eller dele af skove, hvor det er tilladt at lufte hund uden snor, såkaldte hundeskove.

Hundeskove

Der findes i alt 250 hundeskove i de statslige naturområder over hele landet. I den øvrige natur skal hunde, ifølge naturbeskyttelsesloven, som udgangspunkt altid være i snor. I hundeskoven er reglerne på det punkt anderledes. I hundeskoven er det nemlig tilladt at slippe hunden fri af snoren, men kun hvis man har ’fuldt herredømme’ over hunden. Det betyder, at din hund må løbe frit i hundeskoven, når den: 

  • har tæt kontakt til dig
  • straks standser og kommer, når du kalder
  • ikke generer andre besøgende ved fx at hoppe op ad dem
  • ikke generer andre hunde eller det vilde dyreliv ved fx at løbe efter eller true dem

Hvis din hund ikke lever op til disse krav, skal den i henhold til naturbeskyttelsesloven føres i snor – også i hundeskoven. Og som med andre brud på lovgivningen, kan du risikere en politianmeldelse, hvis din hund alligevel løber frit.Det er som udgangspunkt hundeføreren, der har ansvaret for at undgå konflikter.

Vis hensyn

Det er vigtigt at huske, at hundeskoven ikke er forbeholdt løse hunde. Hundeskoven skal altså som alle andre skove være tilgængelig for alle slags friluftsliv. Det er derfor meget vigtigt at udvise hensyn for skovens andre brugere. Børnehaven, der er på tur og sidder og spiser madpakker i skovbunden, skal kunne gøre det, uden der kommer løse hunde hen og napper deres mad. ”I det hele taget bør man tænke på, at hunde kan virke skræmmende over for andre, især børn, og kalde hunden til sig, når man møder andre. Efter en snak kan man altid give hunden mere fri, hvis dem, man møder, føler sig trygge,” siger Anne Johannisson. Naturstyrelsen har løbende fokus på god adfærd generelt i naturen, og styrelsen sætter nu også fokus på den gode adfærd i hundeskovene. 

Kilde: Naturstyrelsen

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *