fbpx

Sådan søger du om en servicehund

Foto: Pexels

Sådan søger du om en servicehund. STH (Servicehunde til handicappede) træner hunde til børn og voksne med fysisk funktionsnedsættelse. For at komme i betragtning til en service- eller socialhund, skal ansøgeren have et bevægelseshandicap.

Fysisk funktionsnedsættelse

Mennesker med fysisk funktionsnedsættelse, bosat i Danmark, kan søge om en service- eller social hund hos STH. Fysisk funktionsnedsættelse kan eksempelvis være; delvis lammelse, sklerose, polio, muskelsvind, cerebral parese, spasticitet eller amputation af lemmer. Børn og unge over 10 år, og under 18 år, henvises til at søge om socialhund. 

Ansøgningsproces

Der åbnes igen for ansøgninger fra 1. august 2024. Ansøgningsprocessen indledes med en skriftlig ansøgning fra din side. Denne kan enten ligge til grund for et afslag, eller en invitation til et personligt interview. Interviewet er næste skridt i processen. Accepteres din ansøgning, vil du herefter blive optaget i puljen over godkendte ansøgere. STH vil dernæst lære dig og dine behov bedre at kende, og begynde at se efter det rigtige servicehunde-match. I denne proces kan du blive inviteret til træne med nogle forskellige servicehunde, og en decideret træningsplan bliver lagt i samarbejde med instruktørteamet.

LÆS MERE: Information om ansøgningsprocessen

Kilde: servicehunde.dk

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *