fbpx

Hvad siger forskningen? Foretrækker hunde ros over godbidder?

Foto: Arkiv

Hvad siger forskningen? Foretrækker hunde ros over godbidder? DogsJournal, ser på resultaterne fra en universitetsundersøgelse foretaget tilbage i 2016 i denne artikel.

Hvordan roser du din hund?

Hvordan roser du din hund, når den her gjort noget godt? Giver du den en godbid? Får den en god kløtur?Belønner du den med dens yndlingslegetøj? Eller bruger du”dygtiiiiiig”? Der er mange måder at give ros på, men et amerikansk studie indikerer, hvad en stor del af hunde faktisk foretrækker og reagerer bedst på.

Undersøgelsen

I en undersøgelse der blev lavet på Emory University i Georgia, USA i 2016, var der en klar tendens.

Her brugte forskerne 15 hunde på tværs af racer. De viste hundene forskellige ting, hvorefter de enten fik ros eller en godbid. Hundene kunne få vist forskellige genstande fx. en legetøjsbil – og efterfølgende fik de enten ros af deres ejere eller en godbid.

Mens hundene fik deres belønning, scannede forskerne hundenes hjerner for at se hvordan de reagerede på godbidden eller de rosende ord. Hundenes hjerneaktivitet i det center som styrer beslutningstagninger blev scannet. Scanningerne viste, at 13 af hundende viste lige stor eller højere hjerneaktivitet, når de fik ros, som når de fik en godbid.

Efterfølgende satte forskerne en lille labyrint op, hvor hundene kunne vælge at gå mod sin ejer eller en skål med godbidder. De fleste hunde valgte at gå mod deres ejer. De få der valgte skålen med godbidder, var også dem der havde reageret mere på godbidder end på ros i den første test.

Hvad tænker du?

Er din hund en del af den store gruppe som elsker at blive rost af dig, eller har du en super madglad hund, som elsker godbidder? Skriv en kommentar nedenfor eller send os en mail på [email protected] så dykker vi mere ned i emnet.

Kilde: Sciencemag.org

fb-share-icon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *