fbpx

Studie peger på, at vi formentlig er tiltrukket af deres hjælpeløshed.

Studie peger på, at vi formentlig er tiltrukket af deres hjælpeløshed

Foto: Pexels

Studie peger på, at vi formentlig er tiltrukket af deres hjælpeløshed. Forskerne, der blandt andet er fra Eötvös Loránd University i Ungarn, opstillede et eksperiment med hunde af fladnæsede racer: 15 franske bulldogs, 15 engelske bulldogs og derudover 13 hyrdehunde af racen mudi, som ikke er fladnæsede, og deres ejere.

Eksperiment med godbidder

Eksperimentet indebar, at hundene på skift skulle se en forsker lægge en godbid ind i en trækasse, som efterfølgende blev lukket.

Eksperimentet viste, at hyrdehundene var 93 procent bedre til at åbne kassen og få fat i godbidden sammenlignet med de fladnæsede hunde.

Mere interessant var det, at når de fladnæsede hunde ikke var i stand til at få fat i godbidden, rettede de fire til fem gange oftere deres hundeøjne mod deres ejere i et forsøg på at få hjælp sammenlignet med hyrdehundene.

Forskerne foreslår, at det er en adfærd, der får de fladnæsede hunde til at virke mere som hjælpeløse babyer, og at det gør dem mere attraktive for deres ejere. En klassisk tendens ved mennesker er nemlig, at vi vil passe på og hjælpe væsener, der virker hjælpeløse ligesom børn og babyer.

“Mennesker har meget svært ved kognitivt at bryde med de stærke instinkter og vælger derfor stadig fladnæsede hunderacer, uanset de fremtidige helbreds- og velfærdsproblemer.” skriver forskerne i studiet.

Kilde: Videnskab.dk

Seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *