fbpx

Her må de tage hunden med på arbejde

Her må du tage hunden med på arbejde.

Foto: Pexels

DogsJournal bringer et uddrag af artiklen: Her må de tage hunden med på arbejde, fra Lederstof.dk som udgives af Lederne. På Hovedkontoret for virksomheden Mars, der ligger i Ørestad i København, må medarbejderne tage deres hund og kat med på arbejde.

Herhjemme anbefaler Dyrenes Beskyttelse, at en hund maksimalt er alene hjemme i otte timer. I Sverige går de længere end en anbefaling og har ved lov vedtaget, at der ikke må gå mere end seks timer, før ejeren er tilbage.

Hundehotel uden gæster

Kæledyrsordningen, der udelukkende omfatter hunde og katte, har flere år på bagen. Men Mars forsøger hele tiden at forbedre rammerne for ordningen. Da virksomheden for halvandet år siden flyttede til nye lokaler i Ørestad, blev de indrettet med øje for, at de både skulle kunne rumme mennesker og kæledyr. Blandt andet blev der indrettet et såkaldt hundehotel, hvor hundene kunne opholde sig i løbet af dagen. Med rummelige, lavloftede hundehuse, støjreducerende planter og kraftig ventilation. Samt beroligende musik i højtalerne.

Men hundehotellet står i dag ubrugt hen. I stedet ligger hundene under medarbejdernes skriveborde i de åbne kontorlandskaber. I snor, vel at mærke, som reglerne for ordningen foreskriver.

Sker der overtrædelser af reglerne, kan medarbejderne gå til virksomhedens pet-ombudsmand og i fortrolighed vende eventuelle problemer med en kollegas kæledyr. Det har dog kun været nødvendigt i ganske få tilfælde.

Beroligende effekt

Der er i gennemsnit fem hunde om dagen på kontoret, der rummer 120 kontorpladser.

“Det er bredt anerkendt, at kæledyr har en afstressende effekt på mennesker. Det virker simpelthen beroligende at have en hund gående roligt omkring eller liggende i nærheden af en,” siger Katrine Gryter, der er direktør for corporate affairs hos Mars.

Sunde Pauser

En anden fordel ved at kunne tage sin hund med på kontoret er, at det giver hundeejerne sundere pauser, forklarer Katrine Grytter. Mindst en gang om dagen tager de nemlig deres hund med ud på en gåtur i den nærliggende park eller på Amager Fælled. Det giver motion og frisk luft. Og dermed en langt bedre pause end på kontoret.

Det er dog ikke kun hundeejerne, der får motion. Indimellem bliver hundene nemlig luftet af de medarbejdere, der ikke selv har dyr. På den måde får flere gavn af de firbenede på kontoret, forklarer Katrine Grytter

Plads til alle

Hun mener, at det kan smitte positivt af på produktiviteten at gøre arbejdspladsen dyrevenlig. “Produktiviteten i en virksomhed hænger jo tæt sammen med arbejdsmiljøet. Så når vi nu ved, at kæledyrene har en afstressende effekt, at de er med til at skabe forbindelser mellem folk, og at medarbejderne får rørt sig mere, så er det svært at forstille sig, at det ikke skulle give medarbejderne mere overskud og dermed energi til at fokusere på opgaverne,” siger hun.

Hvis man ikke bryder sig om dyr?

“Der skal selvfølgelig være plads til alle. Også dem, der ikke kan lide dyr. Derfor skal man altid spørge om lov til at sætte sig hos andre, hvis man har dyr med. Vi lægger stor vægt på, at dyrene er rolige og ikke udviser aggressiv adfærd. Det er simpelthen et krav, hvis man vil have sin hund med på kontoret,” siger hun.

“Opstår der de mindste problemer, er det vigtigt, at vi får taget snakken. Det er også derfor, vi har udnævnt en pet-ombudsmand, som man altid kan gå til. Men det er som sagt meget, meget sjældent, at det sker. Vi får stort set kun positive tilbagemeldinger på ordningen,” fastslår Katrine Grytter.

Læs den fulde artikel på linket nedenfor

Kilde: Lederstof.dk

Læs også seneste på DogsJournal

fb-share-icon

Relaterede indlæg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *